CENTRIFLEX
De CENTRIFLEX heeft een extreem robuuste mechanische constructie en een volledig elektronisch regelsysteem. Vrijwel elk type centrifugaal scheidingsapparaat kan eenvoudig worden getest en / of gesimuleerd met een kleine hoeveelheid materiaal. Essentiële procesparameters – G-kracht, verblijftijd, cakedikte – kunnen nauwkeurig tijdens de test worden gesimuleerd.
De CENTRIFLEX versnelt in zeer korte tijd naar het nominale toerental en wordt elektrisch tot stilstand geremd. Hier is een langzaam aftoeren of een snelle stop mogelijk. De automatische snelle stop maakt het mogelijk om nauwkeurige centrifugetijden te bereiken. De besturing van de laboratorium centrifuges geschiedt aan de hand van een gemakkelijk te lezen touchscreen met digitale weergave van de snelheid, centrifugetijd en bedrijfsstatus. Automatische timing of handmatige bediening met tijdregistratie kan worden ingesteld.
De CENTRIFLEX is ontworpen als een vrijstaande eenheid voor gebruikersvriendelijke opstelling en vulling. De vasthouduitsparing aan de voorkant van de behuizing biedt een beschermde plaats voor de houders voor vaste stof en filtraatafvoer.
Uiteraard is de centrifuge uitgerust met een elektrische dekselvergrendeling, zodat toegang tot de draaiende delen alleen mogelijk is als de unit stilstaat.
Het menu-item montagevarianten geeft de vele mogelijke middelen aan waarmee de CENTRIFLEX in het laboratorium of het technisch centrum gebruikt kan worden voor het genereren van kleinere producthoeveelheden.
CENTRILAB
Acceleratie- en remtijden kunnen nauwkeurig worden ingesteld op een touchscreen tot op tienden van seconde. Om productwervelingen tijdens de analyse te voorkomen, is de CENTRILAB uitgerust met een speciaal ontwikkelde softstart en stopfunctie.
De CENTRILAB is ontworpen als een draagbaar tafelmodel. Uiteraard is de centrifuge uitgerust met een elektrische dekselvergrendeling, zodat toegang tot de draaiende delen alleen mogelijk is als de unit stilstaat.
Met de juiste accessoires en in enkele handbewegingen kan de CENTRIFLEX worden omgebouwd naar de volgende varianten:
Beker centrifuge
Voor het testen van het sedimentatiegedrag van suspensies of filtratiegedrag van vaste koeken. De flessenhouder van de centrifuge bevat 2 flessen of 4 flessen met elk een inhoud van 150 ml. Afhankelijk van de toepassing worden vaste bekers of filterbekers gebruikt.
De volgende filtermedia kunnen in de filterbekers worden geplaatst:
• CONIDUR® fijn geperforeerde platen
• Laser geperforeerde platen
• Spleetzeven
• Filterpapier
Bekercentrifuge (flessencentrifuge) met roterend voedingssysteem
Als bekerglazen worden gebruikt, kan de centrifuge bovendien worden uitgerust met een co-roterend toevoersysteem, zodat deze tijdens bedrijf kan worden gevuld. Met de filterbekerinzet kunnen wastests ook worden uitgevoerd. Ramen in de bekerglazen en een speciale stroboscopische lamp (beide optioneel) maken het mogelijk dat filtratie- en sedimentatieprocessen ook visueel worden gecontroleerd en beoordeeld.
Zeefcentrifuge met waspijp
Het zeef centrifuge-inzetstuk kan worden gebruikt voor de scheiding van vaste stoffen en vloeistoffen.
Voor dit doel is de trommel uitgerust met een draadgaas en een filterzak (CONIDUR®, laser en spleetzeef zeefmedia kunnen ook worden gebruikt).
Na het uitwerpen van de vloeistoffen kan de vaste-stofkoek ook worden gewassen en / of geneutraliseerd met behulp van een sproeipijp.
Vaste-trommelcentrifuge met overloopstuw of een extra schraapbuis. De sedimentatiecentrifuge wordt op veel verschillende manieren gebruikt om vloeistoffen te klaren, met name als de vaste stof niet gemakkelijk bezinkt en langere centrifugetijden vereist zijn.
De vloeistof die naar het oppervlak stijgt, kan worden afgevoerd via een schraapbuis nadat de vaste stof is neergeslagen. Zonder de schraper kan de vaste trommel ook worden gebruikt als een overloopcentrifuge voor het decanteren van vloeistoffen.