Jig techniek op tournee

17. juli 2023

Jig-technologie op tournee

uit het magazine Gesteinsperspektiven 04/23

Onze semi-mobiele, pulserende jig is snel en eenvoudig op te stellen en kan bovendien overal ter wereld flexibel worden ingezet. Het vakblad Gesteinsperspektiven nam hem onder de loep in het nummer 04/23 over het onderwerp natte preparatie. Hier vindt u het artikel.

Semimobiele Setzmaschine 3D view.

Alle modules van de semi-mobiele Setzmaschine zijn samen slechts zo groot als 2 zeecontainers en kunnen ook afzonderlijk worden getransporteerd.
Semi-mobiele pulsator jig modulair containerontwerp op vrachtwagen.

“De specialisten van SIEBTECHNIK TEMA – niet alleen bekend om klassieke hoogwaardige zeeftechnologie, maar ook om sorteerprocestechnologie – hebben deze laatste een mobiliteitsboost gegeven. Het doel is om een hoge productzuiverheid te garanderen volgens het principe van sorteren op dichtheid, zelfs als er mogelijk slechts tijdelijke activiteiten gepland zijn. Dankzij het modulaire containerontwerp kan de installatie eenvoudig worden “verplaatst” en gebruikt op verschillende locaties van een bedrijf.

De semi-mobiele jig is gebaseerd op het succesvolle type SK 16-25, die kan worden gebruikt om verschillende producten te scheiden, zoals grind, bouwafval of zelfs materiaalvoorraden.

Het concept van de semi-mobiele installatie voor gebruikers in relevante industrieën bestaat in wezen uit drie verschillende basiscontainers waaruit de kerninstallatie wordt samengesteld.
Het middelpunt is de container SKC 16-25 met de geïntegreerde jig. Goten voor materiaaltoevoer en de ontwateringszeef voor lichte en zware materialen maken het nauwkeurig op elkaar afgestemde pakket compleet. Het ruwe materiaal wordt aan de voorkant boven de container ingevoerd en verlaat deze droog genoeg voor transport aan de andere kant, gescheiden in licht en zwaar materiaal. Er is een zoetwateraansluiting om de jig te laten werken. De fijne deeltjes en het water van de ontwateringzeef stromen vrij uit de container.

Alle elektrische aansluitingen zijn gecombineerd in één aansluitpunt en ontworpen als zware industriële stekkerverbindingen. Qua buitenafmetingen komt de module overeen met een typische 20-voet zeecontainer volgens ISO 668, waardoor transport met alle voor containervervoer geschikte laadsystemen mogelijk is.

Een aanvullende container SKC-P dient als basis voor de container SKC 16-25 en hierin is ook het besturingssysteem voor alle kerncomponenten ondergebracht. De SKC-P verzamelt de fijne fractie en water van de ontwateringszeef in een opvangbak. Dit mengsel wordt via een ingebouwde pomp overgebracht naar het proceswaterbehandelingssysteem. Een tweede pomp transporteert vers water naar de SKC 16-25 en zo naar de jig. Deze extra container komt qua buitenafmetingen ook overeen met een 20-voets container, hoewel hij slechts 1874 mm hoog is.
De aanvullende container SKC-Z is ook compatibel met 20-voetscontainers, maar is liggend nog lager – hij is dan slechts 992 mm hoog. De reden voor de afmetingen, die op het eerste gezicht avontuurlijk lijken, is dat de onderdelen SKC-P en -Z samengevoegd overeenkomen met nog een complete zeecontainer. Dit betekent dat het kernsysteem verplaatst kan worden door een vrachtwagen die twee van dit soort containers kan vervoeren. De module SKC-Z is een drager voor een cycloon en voor het on-site paneel van de moderne besturing. Op locatie wordt de SKC-Z met zijn voorkant naast de andere twee boven elkaar gemonteerde installatiecontainers geplaatst, zodat de cycloon kan uitmonden op de ontwateringszeef en het on-site bedieningspaneel een positie inneemt van waaruit de operator een goed zicht heeft op de installatie. De cycloon ontwatert grotendeels het proceswater, dat wordt opgevangen in de SKC-P voordat het via buizen naar de bezink- en opslagbassins stroomt. Dit kernsysteem wordt, indien gewenst, gecompleteerd door inlaattrechters, een afvoergoot, bezink- en opslagbassins en doorloopgoten.[…]”

Copyright © SIEBTECHNIK TEMA GmbH | Contact | Afdruk | Gegevensbescherming

Choose your region

X
Worldwide
North America
Latin America
Europe
Africa
Asia
Australia and Oceania