Lithiumverwerking expertise

30. maart 2023

SIEBTECHNIK TEMA is de exclusieve distributeur voor het gehele assortiment COMI CONDOR schilcentrifuges voor toepassingen in batterijgrondstoffen.

SIEBTECHNIK TEMA, een toonaangevende leverancier van apparatuur voor de verwerking van mineralen en bulkmaterialen, heeft een contract gesloten met de Italiaanse onderneming COMI CONDOR SpA voor de wereldwijde distributie van haar schilcentrifuges voor toepassingen op het gebied van batterijgrondstoffen.
Krachtens de overeenkomst, die op 1 januari 2023 in werking treedt, heeft SIEBTECHNIK TEMA haar assortiment continu werkende CONTURBEX-, PUSHER-, SCREENBOWL-, CONTHICK- en DECANTER-centrifuges en FLUID BED DRYER SYSTEMS in de sector batterijmaterialen uitgebreid met discontinu werkende horizontale en verticale PEELER- en SYPHON PEELER-centrifuges.

Dr. Reinhard Scholz, directeur van SIEBTECHNIK GmbH, legt uit dat de focus van het bedrijf op toepassingen voor batterijgrondstoffen door deze samenwerking zal worden versterkt, met name voor lithiumcarbonaatprojecten. “Wij brengen deze schilcentrifuge als “De Lithium 3 – perfecte match” op de markt naast ons gevestigde productassortiment van continue centrifuges en drogers.
“Aangezien het huidige aantal elektrische voertuigen aanzienlijk toeneemt zal hierdoor de wereldwijde vraag naar lithium blijven toenemen, zijn er momenteel veel projecten waarop we ons kunnen richten”, zegt hij.

Wereldwijde ondersteuning en expertise

SIEBTECHNIK TEMA zal niet alleen optreden als exclusieve distributeur voor de schilcentrifuges van COMI CONDOR voor batterijtoepassingen, maar zal ook zijn uitgebreide technische expertise inzetten om klanten ter plaatse te helpen. Terwijl projecten in alle regio’s behalve de VS door SIEBTECHNIK TEMA zullen worden behandeld, zullen de deskundigen van COMI CONDOR nauw worden betrokken bij gedetailleerde technische besprekingen en klantenondersteuning. In de VS worden de schilcentrifuges rechtstreeks verkocht via SIEBTECHNIK TEMA Inc. en technisch ondersteund door CPS als vertegenwoordiger van COMI CONDOR in Noord-Amerika.

Luigi Poma, president van COMI CONDOR in Italië, benadrukt: “De gevestigde relaties van SIEBTECHNIK TEMA met engineeringbedrijven over de hele wereld en de vele referenties, expertise en kennis van batterijgrondstoffentoepassingen met een focus op lithiumhydroxide en lithiumcarbonaat maakten het onze voorkeur. We begonnen onze samenwerking al in 2019 en na het winnen van het bod voor ons eerste gezamenlijke project in 2021 was de beslissing om deze samenwerking te formaliseren niet erg moeilijk. Vooral omdat beide familiebedrijven een vergelijkbaar DNA hebben met hun focus op technologie, klantenservice en snelle besluitvorming.”

Uitbreiding van het productportfolio

Met deze exclusieve overeenkomst, voegde Scholz eraan toe, willen beide bedrijven een strategische partner worden voor klanten in de batterijgrondstoffenindustrie die nieuwe fabrieken bouwen, brownfield-projecten ondernemen of hun bestaande fabriekscapaciteiten uitbreiden.
“Wij zijn een groep gemotiveerde, proactieve en ondersteunende industrie-experts die onze klanten technische en commerciële expertise zullen bieden.”

COMI-CONDOR-Schaelzentrifuge_diskontinuierliche-Zentrifuge

COMI-CONDOR-Schilcentrifuge, discontinu-centrifuge

TEMA-Process-Trockner

TEMA-Process-Droger

 

Copyright © SIEBTECHNIK TEMA GmbH | Contact | Afdruk | Gegevensbescherming

Choose your region

X
Worldwide
North America
Latin America
Europe
Africa
Asia
Australia and Oceania