Toepassingen bij hoge temperaturen

2. maart 2021

Toepassingen bij hoge temperaturen (> 150 ° C) zijn een aanzienlijk probleem voor de meeste decanters, echter niet voor onze SHORTBOWL decanteercentrifuge (SBD).

Het ontwerpprincipe met zijn strikte scheiding van proces en aandrijfunit maakt deze decanter ideaal voor toepassingen bij hoge temperaturen en een populaire machine in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie.

Bij de productie van glycerine van farmaceutische kwaliteit bereikt de suspensie bijvoorbeeld temperaturen van 170-200 ° C. Dit is geen probleem voor onze SBD, vanwege het vrijdragende ontwerp, het feit dat er geen lagers of assen zijn in het hete productgedeelte en het feit dat de temperaturen die optreden goed te beheersen zijn door middel van recirculerende oliesmering en een geïntegreerde oliekoeler.

In de voedingsmiddelenindustrie is de SBD in dit opzicht vooral populair voor het reinigen van frituurolie. Het bijzondere is dat de decanter parallel met friteuses wordt gebruikt en de olie reinigt terwijl het frituurproces aan de gang is.

Glycerin_SHORTBOWL-Decanter

Glycerin_SHORTBOWL-Decanter

Copyright © SIEBTECHNIK TEMA GmbH | Contact | Afdruk | Gegevensbescherming

Choose your region

X
Worldwide
North America
Latin America
Europe
Africa
Asia
Australia and Oceania